close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Ever After

Dystopisk sci-fi-horror-roadmovie! For to år siden ødela en zombie-epidemi nesten hele Tyskland. Kun to byer gjenstår. Vivi og Eva forlater den relativt trygge, men deprimerende byen Weimar for å prøve lykken i Jena i stedet. Men for å komme seg dit må de manøvrere seg gjennom både personlige demoner og virkelige zombier som vandrer fritt i landskapet

Manuset til Ever After er basert på en tegneserieroman, og adaptert til filmmanus av forfatteren selv. I hendene på den svenske regissøren Carolina Hellsgård får denne historien en emosjonell dybde og menneskelig styrke som ofte mangler i skrekkfilmens mange grumsete undersjangre, og klarer slik å unngå mange potensielle fallgruver. The Hollywood Reporter skriver at filmen har «økologiske undertoner og en feministisk vri på både folketradisjon og skrekk – et friskt pust inn i zombie-sjangeren». Den består ikke minst Bechdel-testen så det synger etter.

Carolina Hellsgård er en svensk regissør og manusforfatter bosatt i Berlin, og utdannet ved Cal Arts i Los Angeles. Hennes kritikerroste og prisvinnende debutfilm WANJA (2015) fikk verdenspremieren sin på Berlinalen samme år. Ever After, som er hennes andre spillefilm som regissør, fikk premiere ved Toronto International Film Festival i 2018.

Tyskland 2018
Regissør Carolina Hellsgård
Manus Olivia Vieweg
Skuespillere Marco Albrecht, Trine Dyrholm, Gro Swantje Kohlhof
Produksjonsselskap ARTE
Språk Tysk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Wild Tales
Genre Horror