close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Eighth Grade

Finnes det et liv etter 8. klasse? Kayla prøver å overleve siste uke av skolen før sommerferien venter, med high school på den andre siden. Med flust av både kviser og sosial angst prøver Kayla desperat å finne sin plass i vår tids popularitetskonkurranse av likes og følgere. Men uten venner, med en videoblogg uten følgere, og den offisielle tittelen som skolens «stilleste», får hun smertelig konstatert at den plassen er på hierarkiets bunn. Hva annet kan hun gjøre enn å «fake it til she makes it»?

Eighth Grade er full av vonde, men morsomme og gjenkjennelige scener, der Kayla bare forsøker å passe inn. Som når hun ankommer bursdagsfesten og poolpartyet til den kuleste jenta i klassen, hvor hun tydelig egentlig ikke er ønsket, i sin keitete grønne badedrakt – eller når hun gir råd til sine manglende bloggfølgere under tittelen «Putting Yourself Out There». Filmen bæres av enestående skuespill av nå 16 år gamle Elsie Fisher, som utstråler tenåringsangst og usikkerhet i alt fra kroppsholdning til stemmebruk og ansiktsmimikk. Bo Burnhams regidebut er en smertelig gjenkjennelig skildring av moderne ungdomstid med humor, varme og en presisjon som overgår det meste. En av fjorårets aller beste filmer!

Bo Burnham (f. 1990) er en amerikansk komiker, musiker, skuespiller og filmskaper. Eighth Grade er hans debut som regissør, og fikk sin premiere på Sundance-festivalen, hvor den vant publikumsprisen. Den har deretter turnert filmfestivaler over hele verden, blitt nominert til 76 priser og vunnet 53 av dem. 

USA 2018
Regissør Bo Burnham
Manus Bo Burnham
Skuespillere Elsie Fisher, Josh Hamilton, Emily Robinson
Produksjonsselskap A24, IAC Films
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon Pix Indie
Genre Drama Komedie Coming-of-age