close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Cold Case Hammarskjöld

Hva skjedde egentlig med FNs andre generalsekretær, Dag Hammarskjöld? I 1961 var Hammarskjöld på vei til fredssamtaler i forbindelse med Kongo-krisen, da flyet hans styrtet ved Ndola i Nord-Rhodesia (dagens Zambia). Man har aldri klart å finne ut nøyaktig hvorfor flyet styrtet og hvem som kan ha stått bak; FN-kommisjonen som gransket hendelsen var innom alt fra sabotasje til rene tekniske feil, uten å kunne verken bevise eller motbevise noen av sine egne teorier.

Det er disse skjebnesvangre spørsmålene filmskaper Mads Brügger, med hjelp fra den svenske privatetterforskeren Göran Björkdahl, nå forsøker å komme til bunns i. I løpet av dypdykket ned i konspirasjonsteoriene finner de imidlertid noe mørkere og mer ufattelig enn de kunne drømme om. Filmen, som hadde premiere på Sundance, tar oss med hele veien til Sør-Afrika på jakt etter sannheten. 

Mads Brügger (f. 1972) er en prisvinnende dansk filmskaper, programleder og satiriker, kjent blant annet for dokumentarseriene Danes for Bush (2004) og Det røde kapel (2006). Arbeidet med Cold Case Hammarskjöld resulterte også i en serie dyptpløyende rapporter i The Guardian.

Danmark, Norge, Sverige, Belgia 2019
Regissør Mads Brügger
Manus Mads Brügger
Skuespillere Mads Brügger, Göran Björkdahl, Neddy Banda
Produksjonsselskap Wingman Media ApS, Piraya Film A/S, Laika Film & Television
Språk Engelsk, fransk, svensk, bemba, dansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 128 min
Seksjon Nordisk dokumentar
Genre Mystery