close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Da han møtte henne

Norsk filmklubbforbund og Oslo Pix lager også i år filmklubbstemning i festivalgata. Med tre gratis utevisninger vil vi løfte frem tre ulike filmperler som fortjener å vises på stort lerret, og under åpen himmel. 

Det finnes nesten hundre filmklubber i Norge, som er organisert i Norsk filmklubbforbund. Filmklubbene viser både gammel og ny filmkunst. Det viktigste er at filmen gis en større kontekst, ofte med en innledning før filmen eller en diskusjon etterpå. En god filmopplevelse gjør noe med deg. Og mye god film kommer aldri opp på kino. Derfor er filmklubbene der, så vi kan se film på stort lerret, sammen.

When Harry Met Sally / Da han møtte henne

Den romantiske komedien har blitt uglesett og utskjelt, men byr også på noen av de morsomste og fineste fortellingene i filmhistorien. Vi viser derfor like godt en av de mest bejublede romcomene, When Harry met Sally. Som tittelen sier: Han møter henne, og det blir raskt klart at de er like veltalende og kvikke i replikken begge to. Er dette starten på et vidunderlig vennskap, eller er det, slik Harry påstår, umulig for kvinner og menn å være venner, fordi sex alltid vil komme i veien?

Rob Reiner (f. 1947) har skrevet, regissert, produsert og spilt i film. Han er sønn av skuespiller Carl Reiner, og har blant annet regissert de knallgode kultfavorittene The Princess Bride og This is Spinal Tap.

USA Språk Engelsk
Visningsformat -
Seksjon
Genre Komedie