close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Art of Museums: The Munch Museum

Munchmuseet er ikke bare en av Oslos største attraksjoner. Museet er også et internasjonalt fenomen, og gjør en uvurderlig innsats for å formidle kunst som regnes som en del av verdensarven. Det kommer godt fram i denne dokumentaren, som er del av en serie på åtte filmer om verdensledende museer.

Filmen lar oss se Munchs kunst i et internasjonalt perspektiv, hvor både kunstneren, verkene og museets arbeid analyseres av kurator og kunsthistoriker Matt Lodder. Han driver kunstlaboratoriet Art Lab, hvilket gjør det mulig å presentere museets samlinger digitalt til et internasjonalt publikum. En annen rød tråd i filmen er forfatter Karl Ove Knausgårds formidling av Munch-verker som Solen, Skrik og Døden i sykeværelset, og vi får dessuten møte Martina Abramovich, museets direktør Stein Olav Henrichsen og kunstner Magne Furuholmen.

Oslo Pix byr på norgespremiere av denne filmen, søndag 9. juni. I festivalgata samme dag viser vi også VR-installasjonen  Solen av Munch i VR. Den er produsert av Substans Film med Gebrueder Beetz og High Road Stories som co-produsenter. Harmke Heezen og Mike Robbins er regissører.

Regissørene Sylvie Kürsten, Julie Kirchhoff, Ralf Pleger og Kurt Mayer har gått sammen om en dokumentarserie om åtte av verdens fremste kunstmuseer. I tillegg til Munchmuseet har de besøkt bl.a. Guggenheim i New York, Prado i Madrid og Rijkmuseum i Amsterdam – med en kjent kunstner eller kulturpersonlighet som guide for hvert museum.

 

Norge, Tyskland 2019
Regissør Julie Kirchhoff, Sylvie Kürsten, Ralf Pfleger, Kurt Mayer
Produksjonsselskap Gebrueder Beetz med Substans Film som associated producer.
Språk Norsk, engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 52 min
Seksjon Pix on Art
Genre Documentary