close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Sink or Swim

Filmen Sink or Swim åpner årets Pix Rendez-Vous, en egen filmseksjon med Oslo-premiere på fem nye franske filmer.

Sink or Swim har solgt nesten fire millioner kinobilletter i Frankrike, og det er ikke bare fordi den gjør godmodig narr av halvgamle menn i badebukser. Som om ikke det er nok i seg selv. Det er også en hjertevarm komedie om å få livsgnisten tilbake – gjennom vennskap og et vennskapelig spark bak.

Filmen samler et stjernelag av skuespillere, inkludert Guillaume Canet, veteranen Jean-Hugues Anglade, og Mathieu Amalric i hovedrollen som hengehodet Bertrand. Etter å ha vært uten arbeid i over to år melder han seg på et nystartet amatørlag i synkronsvømming. Vel framme i svømmehallen finner han raskt ut han ikke er den eneste på laget med midtlivskrise. Men litt etter litt vinner han og de andre deprimerte gutta tilbake selvtilliten. Anført av treneren Amanda, en eks-svømmer som selv er lenket til rullestolen, legger de seg i trening.

Sink or Swim krever velvilje fra publikum i blant. For eksempel når herrene, med et minimum av skills, får representere Frankrike i synkronsvømmings-VM (!) i Norge (!!). Eller når de blir beundret og elsket av kvinner bare ved å ta seg ørlitegrann sammen. Men som karakteren Simon sier det i filmen: «Å drømme er en viktig del av livet».

Før visningen onsdag 5. juni inviterer Institut francais til en mottakelse med en liten velkomstdrink (til de 50 første!) utenfor Saga kino.

Gilles Lellouche (f. 1972) er en fransk skuespiller og regissør. Han debuterte på det store lerretet i 1995, og regisserte sin første spillefilm, komedien Narco, i 2004.

Frankrike 2018
Regissør Gilles Lellouche
Manus Ahmed Hamidi, Julien Lambroschini, Gilles Lellouche
Skuespillere Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 122 min
Seksjon Pix Rendez-Vous
Genre Komedie Drama