close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Reformisten

Danske Sherin Khankan og en gruppe likesinnede muslimske aktivister vil åpne en av Europas første moskeer som blir ledet av kvinnelige imamer. Moskeens medlemmer deler en visjon om en gjenlesning av Koranen som er bygget på toleranse, likestilling og islamsk feminisme. Denne tilnærmingen fører dem fort på kant med tradisjonelle, patriarkalske lesninger og praksiser som er velkjente i flere former for organisert religion. Moskeen kjemper blant annet for kvinners rett til å skille seg, og å gifte seg på tvers av religion. Sherin og hennes allierte må finne ut om de skal kjempe i det skjulte eller stå synlige på barrikadene – og om de klarer å stå sammen i stormen, på tross av interne uenigheter.

Khankan er en karismatisk skikkelse, som gjør at filmen aldri blir kjedelig å følge med på. Hun er en fornuftens kvinne, med en uvanlig liberal lesning av Koranen – og med bøttevis av selvtillit og tro på sin egen visjon. Reformisten følger henne gjennom flere år, på internasjonale reiser så vel som rolige øyeblikk hjemme i København. Et fascinerende innblikk i et uvanlig liv.

Marie Skovgaard (f. 1983) er filmarbeider, utdannet innen film- og medievitenskap ved Københavns Universitet. Hun er kjent for sitt samfunnsengasjement, og har blant annet co-regissert VR-opplevelsen Afripedia og sto bak det digitale prosjektet Syriatypes. Skovgaard har jobbet med forskjellige TV-produksjoner, og Reformisten er hennes første film som regissør.

Danmark 2019
Regissør Marie Skovgaard
Skuespillere Sherin Khankan
Produksjonsselskap House of Real
Språk Dansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon Pix Politikk
Genre Documentary