close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Laurence Anyways

Kjærligheten mellom Laurence (Melvil Poupaud) og samboeren Fred (Suzanne Clément) virker så sterk at ingenting vil kunne slite den i stykker. Når det kommer for en dag at Laurence er en kvinne fanget i en fremmed kropp, settes likevel relasjonen på prøve. Laurence Anyways lar oss følge to mennesker som ikke klarer å gi slipp på hverandre, gjennom hele nittitallet.

Regissør og manusforfatter Xavier Dolans tredje og mest ambisiøse spillefilm som regissør har bare vokst i anseelse siden Cannes-premieren i 2012, da den slo pusten ut av publikum. Dolan har aldri malt frem vakrere bilder enn her, og alt vokser ut av det slitesterke forholdet mellom Laurence og Fred – et bånd som er knyttet så stramt at det gjør vondt. Melvil Poupaud og Suzanne Clemént er sensasjonelt gode i hovedrollene, og utgjør ankeret som sørger for at Dolans omfattende filmatiske ambisjoner alltid har bakkekontakt. Laurence Anyways er en av tiårets mest sanselige og gripende kjærlighetsfortellinger.

Xavier Dolan (f. 1989) er en kanadisk auteur-filmskaper og skuespiller fra Montreal. Hans første spillefilm kom i 2009. I tillegg til Laurence Anyways (2012) er det særlig Tom at the Farm (2013) Mamma (2014) som har fått mye oppmerksomhet her hjemme. Dolans filmtalent har blitt belønnet med utallige priser verden rundt.

Canada 2012
Regissør Xavier Dolan
Manus Xavier Dolan
Skuespillere Melvil Poupaud, Emmanuel Schwartz, Suzanne Clément
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 168 min
Seksjon
Genre Drama