close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

En gang Aurora

Oslo-premiere på ny og lengre versjon av dokumentaren om Aurora Aksnes.
Ons 5. juni kan du møte selveste AURORA og regissør Benjamin Langeland i samtale etter filmen.

Du elsker å synge. Du blir oppdaget, gir ut plate, får haugevis av fans som roper ut navnet ditt og oppfører seg som om de kjenner deg. Du blir i tvil: Liker jeg å være popstjerne, å være en offentlig person? Er det verdt det – og hvorfor?

For Aurora Aksnes ligger svaret i å lage musikk som hun kan stå for, 100 prosent. En gang Aurora følger den nå 22 år gamle artisten i arbeidet med sitt andre album Infections of a Different Kind, to år etter at debutalbumet sendte henne på turné over hele verden. Vi møter en artist og et menneske som har stort behov for ro og stillhet, men som også har en sterk kunstnerisk bevissthet og et ønske om å nå ut til sitt publikum. Filmen følger Aurora tett, og går særlig inn på hennes krevende og kreativt givende forhold til sin mangeårige manager Geir Luedy.

En gang Aurora forteller på en bildesterk måte og med en særegen rytme, som gjør at vi synes vi kjenner Aurora og forstår hva det vil si å være kunstner. Samtidig klarer filmen å si noe allment om behovet for å føle seg i takt med seg selv.

Benjamin Langeland (f. 1990) er en regissør, klipper og filmfotograf fra Os i Hordaland. Stian Servoss (f. 1986) er en regissør, klipper og filmfotograf fra Bergen. En gang Aurora er deres første film sammen.

Norge 2019
Regissør Benjamin Langeland, Stian Servoss
Manus Benjamin Langeland, Stian Servoss
Fotograf Benjamin Langeland, Stian Servoss
Skuespillere Aurora Aksnes
Produsent Thorvald Nilsen
Språk Norsk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 70 min
Seksjon Nordisk dokumentar
Genre Documentary