close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Utkilen: Jord over vind + Statement Too

Bli kjent med Joern Utkilen, en av Norges mest særegne filmkunstnere. Årets åpningsfilm Vann over ild er Utkilens første helaftens spillefilm, men før dette har han laget en rekke prisvinnende kortfilmer. Det er ekstra stas for Oslo Pix å kunne presentere to av dem i en spesialvisning på årets program.

Novellefilmen Jord over vind (2013) er en absurd komedie om mennesker i et lite bygdesamfunn, hvor karakterene spiller fiksjonaliserte utgaver av seg selv. Om menneskene her har noe til felles, er det kanskje lengselen etter å bli sett som den de er – men filmen er mer opptatt av å skape ladede situasjoner enn en større, sammenhengende fortelling. Statement Too (2016) er en dokumentar om musikeren Arvid Sletta, som Joern Utkilen har fulgt gjennom en årrekke. Sletta har også laget musikk til mange av Utkilens filmer.

Filmene er spilt inn henholdsvis på Lista i Vest-Agder og Kyrksæterøra i Trøndelag. De viser en filmskaper med en helt egen evne til å skildre mennesker og landskap på en måte som vekker refleksjoner, assosiasjoner og ikke minst gjenkjennelse.

Joern Utkilen (f. 1971) er en av Norges mest særegne og spennende filmskapere. Han er utdannet ved The Edinburgh College of Art og Screen Academy Scotland, og er bosatt i Skottland. Utkilen har vunnet flere priser for sine kortfilmer, blant annet Amanda-prisen for Asyl (2011) og den britiske BAFTA-prisen for Who’s My Favourite Girl? (1999). Vann over ild er hans første spillefilm.

Norge 2016
Regissør Joern Utkilen
Skuespillere Heidi Goldmann, Martin Radich, Julian Schwanitz
Språk Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 76 min
Seksjon Pix Pluss Spesialvisninger