close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Ulydighet

Ronit (Rachel Weisz) vender tilbake til hjemstedet sitt i England etter mange års fravær, da faren hennes, den store rabbineren Krushka, har gått bort. I årene som har gått siden sist, har Ronit levd et bohemsk kunstnerliv i New York – milevis fra det tradisjonsbundne og strengt religiøse miljøet hun har vokst opp i. Besøket blir en kollisjon av følelser, fortid og nåtid gjennom møter med barndomsvenner, slektninger og tomrommet etter Ronits døde far.

Finnes det egentlig noe absolutt skille mellom en persons fortid og nåtid? Hva skjer i så fall når det skjøre skillet viskes ut? Dette er noen av spørsmålene Ulydighet stiller. Ronits fortid blir legemliggjort gjennom barndomsvenninnen Esti (Rachel McAdams), som lever det livet som fra barndommen var tiltenkt dem begge – uansett hva de to jentene måtte ønske for seg selv og hverandre.

Dette er et intenst og til tider nærmest klaustrofobisk drama, hvor du hele tiden er helt inntil Ronit og Esti og flyter på de tause spenningene mellom de to. Det handler om å finne seg selv, og å finne tilbake til noen andre – og hvor mye det krever av en person å gå bort fra det man har blitt vant til.

Sebastián Lelio (f. 1974) er en av de ledende regissørene i Chile og debuterte med filmen La sagrada familia i 2006. Filmen Gloria fra 2013 ble vist i hovedkonkurransen i Berlin og vant Sølvbjørnen for Beste skuespiller. Fjorårets En fantastisk kvinne ble også vist på en rekke forskjellige filmfestivaler, og vant Oscar for beste utenlandske film. Ulydighet hadde premiere på filmfestivalen i Toronto i 2017, og er basert på en bok ved samme navn av Naomi Alderman.

Irland, UK, USA 2017
Regissør Sebastián Lelio
Skuespillere Rachel McAdams, Rachel Weisz, Alessandro Nivola
Språk Engelsk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 114 min
Seksjon Oslo Grand Pix Internasjonal, Publikumsprisen
Genre Drama