close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Thick Lashes of Lauri Mäntyvaara

Hvem er Lauri Mäntyvaara? En dritkjekk ishockeyspiller. Men hvem bryr seg? I alle fall ikke tenåringsjentene Heidi og Satu. De har bare forakt til overs for kjekke gutter og sukkersøt romantikk. Derimot elsker de å sabotere bryllupsfester i den finske skjærgården, og prediker at ekte kjærlighet ikke er til salgs. Men så skjer det utenkelige: Heidi forelsker seg hodestups i den kjekke ishockey-Lauri – så alt hun kan tenke på er søte kattunger og oljeglatte guttemuskler. Hvem skal nå stå side om side med Satu i kjærlighetsrevolusjonen? Og kan hun stole på at Heidis storebror Henri snakker sant når han bedyrer at han bare vil hjelpe henne?

Thick Lashes… er utrolig nok Hannaleena Haurus første spillefilm. Den har alt en moderne komedie trenger: tøffe jentekarakterer, artige visuelle fortellertriks og slagferdige replikker. Den er også en overraskende nyansert motvekt til den rosa kommersialiseringen av kjærligheten vi er omgitt av på alle kanter til daglig. (Er vi ikke? Vel, tenk om igjen.) Og med Inka Haapamäki og Rosa Honkonen i hovedrollene har nordisk film fått to nye superstjerner – intet mindre.

«En romantisk komedie som både er sommerlig og lett, men samtidig helt snurrig og forvridd – slik den første kjærligheten ofte kan være.» – tiff.no

Hannaleena Hauru (f. 1983) er en finsk regissør og manusforfatter. Hun er mest kjent for kortfilmene If I Fall, Mercy all the way og Whispering in a Friends Mouth som alle har vunnet flere priser. Thick Lashes of Lauri Mäntyvaara er hennes spillefilmdebut.

Finland 2017
Regissør Hannaleena Hauru
Manus Hannaleena Hauru
Fotograf Jan-Niclas Jansson
Skuespillere Inka Haapamäki, Rosa Honkonen, Tiitus Rantala
Språk Finsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Oslo Grand Pix Nordisk Fiksjon, Publikumsprisen
Genre Comedy drama coming-of-age