close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Tale

Livet til Jennifer (Laura Dern) snus fullstendig på hodet når hun får en telefon fra moren. Moren har funnet en bunke brev fra barndommen, med svært urovekkende innhold: en skildring av Jennifers første seksuelle opplevelse som 13-åring. Jennifer blir nødt til å sette spørsmålstegn ved dette minnet som hun hele livet har romantisert.

Det er ikke til å komme utenom at dette er en svært viktig film. Filmen stod igjen som høydepunktet fra Sundance for mange kritikere, og man kunne høre om publikummere som satt som lamslått i salen gjennom hele rulleteksten med et intenst behov for å snakke om det det nettopp hadde sett. Dette er med andre ord kraftig, men viktig, kost. Det komplekse narrativet i The Tale er løst på en original måte, og også filmatisk er den svært godt og innovativt fortalt. De samme minnene til Jennifer blir gjentatt i flashbacks flere ganger, men med variasjoner som gjør at meningen endres radikalt for hver gang. Dette utføres helt sømløst av regissør Jennifer Fox – med god hjelp av en enestående Laura Dern. Fox har bakgrunn innen dokumentarfilm, noe som kan ses tydelig i virkemidlene denne filmen tar i bruk.

Filmen bygger på regissør Fox’ egne barndomsminner, og er en helt enestående film om hvordan vi konstruerer historier rundt egne minner og traumer i et forsøk på å leve med dem.

«It’s such an innovative, honest and important film. It is a landmark, and Laura Dern is absolutely extraordinary.» – The Guardian

Jennifer Fox (f. 1959) er en amerikansk regissør og manusforfatter. Hennes første dokumentarfilm Beirut: The Last Home Movie (1987) vant Grand Jury Prize under filmfestivalen i Sundance. Hun står også bak dokumentarfilmene Flying: Confessions of a Free Woman (2006) og My Reincarnation (2010). The Tale er hennes første spillefilm og ble nominert til en Grand Jury Prize under årets Sundance festival.

USA, Tyskland 2018
Regissør Jennifer Fox
Skuespillere Elizabeth Debicki, Laura Dern, Laura Allen
Språk Engelsk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 114 min
Seksjon Oslo Grand Pix Internasjonal, Publikumsprisen
Genre Drama