close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Distant Barking of Dogs

I denne nærgående dokumentaren blir vi tatt med til den lille ukrainske landsbyen Hnutove, en siste utpost ved frontlinjen mellom den pro-russiske Folkerepublikken Donetsk i øst og et område styrt av den ukrainske regjeringen i vest. Her bor ti år gamle Oleg sammen med bestemoren Alexandra. Moren hans er død og landsbyen tømmes fortløpende for mennesker – men for Oleg og bestemoren er det ikke noe alternativ å flytte. «Enhver hund er en løve i sitt hjem», forteller Alexandra sitt barnebarn, mens skuddsalvene kommer stadig nærmere. De hører til her, om det så medfører å søke tilflukt i kjelleren med jevne mellomrom.

Solo-debuten til den danske regissøren Simon Lereng Wilmont er et imponerende dypdykk i det som sjeldent får særlig med spalteplass i krigsdekningen i media; hverdagslivet. Selv om krigen kommer tett på kroppen på Oleg gjennom fraflytting og forfall på hjemstedet, øvelser på skolen og de stadige drønnene fra krigshandlingene bare noen kilometer unna, er filmen like mye en beretning om familieforhold og oppvekst. Uansett hvor hardt de tøffe omgivelsene krever at Oleg skal bli voksen, kan han alltid søke trøst på bestemorens trygge fang. Kjærligheten mellom de to er ubestridelig i hver eneste dvelende kameraføring.

«Wilmont sensitively dramatizes the unique pressures that come with living adjacent to a war zone, presenting the physical and psychological impacts of such an upbringing on impressionable, malleable young souls.» – Hollywood Reporter. 

Simon Lereng Wilmont er utdannet dokumentarfilmregissør fra Den Danske Filmskole i 2009. Han har tidligere laget Travelling with Mr. T (2012) sammen med Andreas Dalsgaard, og Chikara - Sumobryderens søn som har blitt vist på en rekke internasjonale festivaler. Hans siste film The Distant Barking of Dogs konkurrerte på filmfestivalen IDFA i fjor.

Danmark 2017
Regissør Simon Lereng Wilmont
Manus Simon Lereng Wilmont
Fotograf Simon Lereng Wilmont
Skuespillere Oleg Afanasyev
Språk Russisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Oslo Grand Pix Nordisk Dokumentar, Publikumsprisen
Genre Documentary