close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Soldiers. Story from Ferentari

Adi er førti år og nysingel. Han flytter til Ferentari, en av de fattigste bydelene i Bucuresti, for å fullføre doktorgraden sin om manele, rumensk popmusikk. I Ferentari får Adi innpass i et brutalt, maskulint miljø preget av kriminalitet og fattigdom. Han innleder snart et seksuelt forhold til informanten Alberto, som har levd store deler av livet i fengsel, og er papirløs og arbeidsledig. Adi vikler seg inn i et intenst, destruktivt forhold basert på manipulasjon, frykt og psykisk vold – som det skal vise seg vanskelig å komme helskinnet ut av.

Dette er en film som er full av kontraster, og aldri slutter å overraske. Den tar hyppig nye uventede vendinger og utfordrer slik tilskuerens forventninger, og har foto og skuespillerstil som gir filmen et dokumentarisk preg. Det intense dramaet som utspiller seg brytes stadig opp av lange tagninger av Bucurestis hverdagsliv.

Soldiers. Story from Ferentari er ikke en vakker kjærlighetsfilm. Det er imidlertid en interessant og gripende skildring av et usannsynlig kjærlighetsforhold; et forhold som har havarert allerede før det er innledet. Filmen inviterer tilskueren til å reflektere over egne forventninger til filmfortellingen, til relasjoner og til kjærlighet.

«Mladenovic is firing on all cylinders here: erotic, emotional, aesthetic, and ethical, making for a well-rounded and impressive narrative debut.» – Cinema Scope

Ivana Mladenovic (f. 1984) ble uteksaminert fra The National School of Film and Theatre i Bucuresti. Flere av kortfilmene hennes har blitt vist ved flere festivaler verden over. I 2012 hadde hun premiere på sin første dokumentar Turn Off the Lights på Tribeca Film Festival. Filmen vant også Heart of Sarajevo Award for Best Documentary. Soldiers. Stories From Ferentari er hennes første spillefilm.

Romania, Serbia, Belgia 2017
Regissør Ivana Mladenovic
Språk Rumensk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 119 min
Seksjon Oslo Grand Pix Internasjonal, Publikumsprisen
Genre Drama