close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

So Help Me God

So Help Me God er en nærgående og smått absurd dokumentar om den karismatiske belgiske dommeren Anne Gruwez. Hun suser gjennom Brussels gater i sin lille blåfargede bil med soltak, før hun stiger inn i på sitt kontor i hovedstadens rettslokaler. I Belgias rettssystem er hun litt av en kjendis, kjent for sine bitende kommentarer med humoristisk snert i alle situasjoner hun opplever i sitt virke. Gruwez lar seg ikke vippe av pinnen, enten det er i møte med barnemordere og prostituerte på sitt kontor, eller under undersøkelser av flere måneder gamle lik i felten. 

Regissørene Jean Libon og Yves Hinant klarer på glimrende vis å frem den enestående personen Anne Gruwez gjennom sin flue-på-veggen-tilnærming til dokumentarsjangeren. Det er bemerkelsesverdig hvor tett filmskaperne har kommet på både Gruwez og rettslige prosesser som ellers bare blir referert til i media. Selv om den markante dommeren kan virke uortodoks i sin stil, og bruker humor og sarkasme i møte med de mest hardkokte forbrytere på sitt kontor, virker hun aldri respektløs. So Help Me God er en dypt human film, som pirrer lattermusklene i situasjoner man ikke uten videre ville trodd at det skulle skje.

«This is not just documentary voyeurism. It’s a portrait of a remarkable woman, and a lesson about how to stay human, and do the right thing, when all around are abusing partners, severing heads, killing hookers and threatening dire revenge.» – Screen Daily

Yves Hinant og Jean Libon er belgiske filmskapere. I hjemlandet er de mest kjent for sitt arbeid med den populære TV-serien Striptease, et dokumentarisk portrettprogram. So Help Me God er deres første film sammen, og den fikk sin verdenspremiere på den spanske filmfestivalen San Sebastian høsten 2017.

Frankrike, Belgia 2017
Regissør Yves Hinant, Jean Libon
Skuespillere Anne Gruwez
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Discovery Pix Rendez-Vous
Genre Documentary