close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Skate Kitchen

Kanskje verdens første spillefilm basert på en Instagram-feed!

Camille bor i en forstad til NYC med skateboardet som sin eneste venn. Livet tar en vending når hun møter en jentegjeng på Manhattan: Her finner hun likesinnede og et sårt trengt fotfeste i det nære samholdet dem imellom. Regissør Moselle har en unik evne til å skildre en amerikansk subkultur, og har evnet å lage en skikkelig god og engasjerende film rundt dette. 

Skate Kitchen startet som et dokumentarprosjekt da Moselle kom over Instagram-kontoen til jentene. Hun begynte å tilbringe tid sammen med dem, og snart bestemte de seg for å lage en spillefilm der jentene skulle spille versjoner av seg selv. Dette er nok mye av grunnen til at miljøet og personene framstår som så ekte. Skate Kitchen kan minne om Kids fra 90-tallet, men bare i realismen i måten ungdommene blir skildret på. Nihilismen i Kids er her erstattet med et behov for samhold for å overleve som tenåring i New York. Derfor blir dette en langt mer optimistisk, og ikke minst underholdende, film. Camille kastes inn i et nytt miljø og tester motvillig og nysgjerrig ut sine egne grenser, om det så er i forhold til dop, sex, kjærlighet eller vennskap. Filmen tar ingen standpunkter, men lar karakterene selv finne ut av hvem de er på egenhånd – for så å ta sine egne oppgjør, der de ønsker det. 

Nærmest dokumentarisk i formen følger kameraet tett på Camille, og skildrer uanstrengt og underholdende hennes gripende overgang til voksenlivet.

«A funny and stirring saga of female empowerment that will no doubt delight young women who skate while inspiring many more to pick up a board.» – The Playlist

Crystal Moselle (f. 1980) er fra San Diego i California. Hun er regissør og produsent, og vant en rekke priser for den fascinerende dokumentarfilmen The Wolfpack, om seks brødre som har levd innesperret i en leilighet i New York hele sitt liv med film som eneste stimuli.

Fredag 8. juni kl 22 blir det gratis utekino med Skate Kitchen i Gamlebyen Skatepark! Adresse: St Halvards gate 1. I samarbeid med Gamlebyen Sport og Fritid. Les mer på Facebook her.

USA 2018
Regissør Crystal Moselle
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Pix Pluss Pix on Location, Discovery Pix Indie