close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

SILVANA – Väck mig när ni vaknat

Svenske Silvana Imam har røtter fra Litauen og Syria, hun er beintøff feminist, åpent lesbisk og er i dag en av Skandinavias absolutt største rapartister. Politiske og kompromissløse tekster har gjort henne til en markant stemme både på og utenfor scenen, og hun har blitt kåret til årets artist og årets tekstforfatter i Sverige.

I løpet av kort tid har Silvana gått fra å være undergroundartist til et ikon som har bergtatt en hel generasjon i og utenfor Sverige. Det er med andre ord Silvanas tid, og en slik suksesshistorie er det ikke rart det må lages film av. I musikkdokumentaren Silvana – Väck mig när ni vaknat blir vi med på reisen fra begynnelsen av. Vi er med på Silvanas opp- og nedturer mens hun sakte, men sikkert klatrer mot toppen av musikkbransjen – og når hun blir bitt av den altoppslukende kjærligheten.

I en tid der artister har et enormt press å være gode forbilder hengende over seg, er Silvanas kamp med nettopp denne rollen et ærlig innblikk i hvor vanskelig balansegangen mellom offentlig og privatperson kan være. Silvana – Väck mig när ni vaknat er et friskt pust som løfter frem mennesket bak det bildet som tegnes opp i media. Og som sammen med sprudlende scener fra Silvanas mange konserter blir til en ærlig, rørende og ikke minst en real fest av en film.

Silvana - Väck mig när ni vaknat er laget av Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis og Mika Gustafson. Gustafson har tidligere har regi på kortfilmene Mephobia Kids (2017) og Mephobia (2017), Kastebring har regissert kortfilmen Tystnad (2001) og jobber i øyeblikket med dokumentaren Juck, mens Tsiobanelis har hatt en rekke ulike roller foran og bak kamera siden hun begynte i filmbransjen i 2010. De tre regissørene møttes på Fridhems folkhögskola.

Sverige 2017
Regissør Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Manus Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Fotograf Charlotte Landelius
Skuespillere Silvana Imam
Språk Svensk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 95 min
Seksjon Oslo Grand Pix Nordisk Dokumentar, Publikumsprisen, Pix Pluss Spesialvisninger
Genre Documentary