close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Puppet

Figurteater er stilig! Det er også en kunstform som virkelig krever mye av både utøver og publikum. Det vises til fulle i dokumentarfilmen Puppet, som følger den New York-baserte dukkespilleren Dan Hurlin. Etter en slakt i New York Times arbeider han med en ny forestilling om en sær og misantropisk fotograf, og bruker dukker som krymper i størrelse for å illustrere hans voksende isolasjon. Eller kanskje er det nye stykket mest av alt et bilde på Hurlins egen angst for å bli usynlig?

Puppet leker med fordommene mot dukkespill som «barnslig». Samtidig svarer filmen også på disse, ved å vise håndverket og tålmodigheten som ligger bak – og magien som oppstår når figurer får liv i menneskers hender.

Visningen er et samarbeid mellom Oslo Pix og figurteaterfestivalen Go Figure!, som arrangeres på Trikkestallen i Oslo 5–9. juni.

David Soll er en amerikansk klipper, regissør, manusforfatter og filmfotograf. Puppet (2010) var hans første film.

David Soll er manusforfatter og regissør. Han har laget filmer med og om en rekke koreografer og scenekunstnere, og også arbeidet som klipper og effektskaper hos studier som MGM og Sony.

USA, Canada 2010
Regissør David Soll
Skuespillere Dan Hurlin
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 78 min
Seksjon Perspektiver Pix on Art