close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Bauta & Odda: Konsertvisning

Arkitektur på film kan være utrolig fett. Det er det i alle fall når filmskaperne Paul Tunge og Egil Håskjold Larsen skildrer det på sin helt egen måte. I fjor viste vi deres film Ad astra, som med et konstant bevegelig kamera viser norske kirkebygg i arkitekturstilen kjent som brutalisme.

Nå fortsetter prosjektet med to nye kort-dokumentarfilmer. Bauta vender blikket mot alt fra svømmehaller til t-banestasjoner, også de i brutalistisk stil. Odda er på sin side en reise gjennom det nedlagte smelteverket i industristedet Odda i Hordaland, og i et folketomt Odda sentrum på kveldstid. Alt i én uavbrutt kamerabevegelse.

Med fare for å bli pompøs: Å se disse filmene er som å oppdage verden på nytt. De gir verdi til bygninger og steder som er nedslitte eller til og med forhatte, og som vi bare tar for gitt. Vi verken hører (eller ser) særlig mange mennesker, bare Kim Hiorthøys musikk som skaper en atmosfærisk og nærmest trolsk stemning. Han spiller live til kortfilmen Odda på vår visning på Kunstnernes Hus Kino, så kom og se og hør!

Paul Tunge har skrevet og regissert tre spillefilmer, vist både på kino og en rekke festivaler i inn- og utland. Egil Håskjold Larsen er kjent for 69 minutter av 85 dager, som ble nominert til Amanda og vant Gullstolen for beste dokumentar på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Deres forrige film sammen, Ad Astra, ble vist på Oslo Pix i 2017.

Norge 2017
Regissør Paul Tunge, Egil Håskjold Larsen
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 66 min
Seksjon Pix Pluss Spesialvisninger