close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Nabospionen

10 år gamle Agathe Christine, eller AC som hun kaller seg, har det helt fint med å være en outsider. De andre syns nok at hun er litt sær og nerdete, men hun på ser seg selv som privatdetektiv, og da synes hun outsiderstempelet i grunnen passer ganske godt. Når AC sammen med mor, storesøster og lillebror flytter til København, ser hun sitt snitt til å påta seg nye spennende detektivoppdrag i storbyen. Og slik går det: Den lokale kjøpmannen har oppdaget at noen stjeler fra butikken hans, og går med på å la AC undersøke saken. Midt i etterforskningen møter hun sin nye nabo, den jevngamle Vincent. Han er det noe mystisk med – hver gang AC ser ham får hun nemlig en rar magefølelse. AC er sikker på at Vincent og tyveriene hos kjøpmannen henger sammen, så hun legger alt til side for å spionere på naboen og komme til bunns i mysteriet.

En sjarmerende dansk animasjonsfilm med enkle, men detaljerte og særegne tegninger av høy klasse. Visuelt kan det minne om franske Phantom Boy fra 2015. Filmen har fått norske stemmer, og du kan høre blant andre rapperen Pål «OnkelP» Tøien. Nabospionen skal ikke på kino i Norge før i slutten av september, så dette er en eksklusiv førpremiere!

«Animasjonsfilm i verdensklasse giver mig faktisk lyst til at blive barn igjen» – Jyllandsposten

Karla von Bengtson (f. 1975) er en dansk regissør, utdannet ved Den Danske Filmskole i 2004. Avgangsfilmen hennes, Skyggen i Sara, var med i konkurranse både på Berlinalen og ved Annecy International Animated Film festival, hvor den fikk to priser med hjem. von Bengtson er tidligere kjent for den animerte kortfilmern Tigre og tatoveringer (2010). Animasjonsfilmen Nabospionen er hennes første fullengdes film.

Danmark 2017
Regissør Karla von Bengtson
Skuespillere Hedda Farnes Grjotheim, Pål Tøien
Språk Norsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 77 min
Seksjon Discovery Pix Ung
Genre Animation