close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Mutafukaz

Rister du Grand Theft Auto og tegneseriestripen Rocky sammen med 90-tallsklassikkeren Men in Black får du muligens noe som ligner animasjonsfilmen Mutafukaz. I den dystopiske solskinnsbyen Dark Meat City bor kompisene Angelino og Vinz i byens røffeste nabolag, blant gjengmedlemmer og prostituerte. Angelino har fått fyken i jobben som pizzabud etter å ha kræsja og vraket pizzascooteren. Sultne, og nå uten jobb og penger til mat, tenker de to neppe at de har trukket vinnerloddene i livet der de sitter hjemme i sofaen blant kakerlakker og gamle pizzaesker. Men situasjonen går fra kjip til enda kjipere når Angelino begynner å hallusinere om tentakkelmonstre, og om en mor med et lite barn på armene som blir jaktet på av skumle typer i mørk dress – ledet av en enda skumlere type i flashy hvit dress med gullpistol. Samtidig bryter det plutselig ut full bandekrig i Dark Meat City, og verden som vi kjenner den står i fare.

Fransk-japanske Mutafukaz er et fyrverkeri av en film – stilisert vold, Shakespeare-siterende gangstere, og elleville action-sekvenser brytes opp underveis med spørsmål som ‘What the hell’s going on?’ i fete typer blinkende på skjermen.

Shojiro Nishimi er en prisvinnende japansk filmskaper og animatør, tilknyttet selskapet Studio 4°C. Mutafukaz er hans første spillefilm som regissør. Guillaume Renard er en fransk animatør, forfatter og serieskaper også kjent under artistnavnet Run. Han laget en kortfilm basert på universet i Mutafukaz i 2003 og har senere utviklet det til tegneserieroman og spillefilm.

Frankrike, Japan 2017
Regissør Shôjirô Nishimi, Guillaume Renard
Skuespillere Tay Lee, Mark Ryan Haltom, Ray Chung
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Discovery Pix Rendez-Vous
Genre Animation