close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Montparnasse Bienvenue

Når det etter 10 år plutselig blir slutt med kjæresten, trekker Paula ut på en vill, smertefull og til tiders hysterisk morsom vandring gjennom Paris’ gater – uten penger eller bosted, og med en angorakatt på slep. Indie-dronningen Laetitia Dosch briljerer som den høyspente, plagsomme og sårbare Paula – en fransk Frances Ha på leting etter en ny retning i livet.

Med kvinner i nøkkelroller både foran og bak kameraet (regi, klipp, foto, musikk, mm.) fremstår filmen som frisk, nybølge-inspirert og improvisatorisk i tone og tekstur. Det svinger fort frem og tilbake mellom farse og elendighet, selvmedlidenhet og ironi, i takt med Paulas skiftende humør. Her er det bare å nyte en sjelden vare: Et komplekst, frittflytende portrett av en kvinne fast bestemt på å leve sitt liv med bravur.

Leonore Serraille (f. 1986) er en fransk regissør og manusforfatter. Hun er utdannet ved den franske filmskolen La Femis, har også studert litteratur, og har laget flere kortfilmer. For Montparnasse Bienvenue vant hun den prestisjetunge prisen Gullkameraet på Cannes-festivalen i 2017 for beste debutfilm.

Frankrike 2017
Regissør Léonor Serraille
Skuespillere Laetitia Dosch, Souleymane Seye Ndiaya, Grégoire Monsaingeon
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Discovery Pix Rendez-Vous
Genre Drama