close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Madeline's Madeline

Bli med på en hallusinatorisk reise inn i ei jentes skjøre bevissthet i dette ekspressive og foruroligende filmverket. Den psykisk ustabile tenåringen Madeline er skuespiller i en eksperimentell teatergruppe, hvor hun får et avbrekk fra livet med sin nevrotisk engstelige mor (spillt av multikunstneren Miranda July). Den karismatiske lederen for teatergruppen, Evangeline, oppfordrer Madeline til å virkelig leve seg inn i egne frustrasjoner – men den kunstneriske prosessen går for langt, og Madelines virkelighetsforståelse begynner å vakle.

Det er umulig å løsrive seg fra den unge Helene Howards transelignende prestasjon, som intensiveres av indieregissøren Jaqueline Deckers radikale og eksperimentelle tilnærming til stil. Madeline’s Madeline er en hypnotisk opplevelse for deg som liker å bli utfordret av en annerledes filmestetikk.

 «Josephine Decker has made a mind-scrambling masterpiece.» – Indiewire

Josephine Decker (f. 1982) er en amerikansk skuespiller, filmskaper og performance-kunstner. Har blitt utnevnt til ett av «25 New Faces of Independent Film» av Filmmaker Magazine. Deckers første fullengde-dokumentar, Bi the Way (2008) fikk sin premiere på South by Southwest-festivalen, mens hennes tre spillefilmer Butter on the Latch (2013) og Thou Wast Mild and Lovely (2014) og Madeline’s Madeline (2018) alle hadde premierer på Berlinalen.

USA 2018
Regissør Josephine Decker
Skuespillere Helena Howard, Molly Parker, Miranda July
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon Discovery Wild Tales
Genre Coming-of-age drama