close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Listen Up Philip

Det slår gnister av dialogen og skuespillet i Alex Ross Perrys komedie Listen Up Philip. Jason Schwartzmann (Rushmore, The Grand Budapest Hotel) spiller hovedrollen som Philip, en ung og sint New York-forfatter som halvhjertet holder liv i forholdet til fotograf-kjæresten Ashley, spilt av Elisabeth Moss (Mad Men, The Handmaid’s Tale). Like før hans andre roman skal gis ut, får Philip tilbud om et skriveopphold på landstedet til den eldre forfatteren Ike. Dermed øyner han sjansen til å unnslippe sin egen suksess (eller fiasko!) og alle han hater, og til å dyrke sin store interesse: seg selv.

Listen Up Philip ble et internasjonalt gjennombrudd for Alex Ross Perry, som for første gang fikk sjansen til å jobbe med virkelig kjente skuespillere. Filmen slekter på det beste av Woody Allen, men har en helt egen frekkhet, en rastløs energi og et herlig jazza lydspor. Og som i alle Perrys filmer er karakterene nevrotiske, sjøloptatte, slagferdige, tøffe, patetiske og melankolske om hverandre.

«Listen Up Philip is written with such supreme elegance and shot with such vibrant and absorbing beauty that it breezily gets away with everything its characters try and fail to.» – The Telegraph

Alex Ross Perry (f. 1984) er en amerikansk regissør, manusforfatter og skuespiller fra Pennsylvania. Han debuterte med filmen Impolex i 2009, og fulgte opp med filmen The Color Wheel i 2011 som var inspirert av forfatterskapet til Philip Roth, og der Perry selv spilte en av hovedrollene. På årets festival kan du se tre filmer av regissøren; Listen Up Philip, Queen of Earth og Golden Exits.  

USA, Hellas 2014
Regissør Alex Ross Perry
Skuespillere Jason Schwartzman, Elisabeth Moss, Jonathan Pryce, Krysten Ritter
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 108 min
Seksjon Perspektiver Portrett Alex Ross Perry