close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Júlia ist

Den 21 år gamle arkitektstudenten Júlia (spilt av regissør Elena Martín) reiser fra hjembyen Barcelona til Berlin som utvekslingsstudent. Med haltende tysk i ny by med ny kultur får Júlia kjenne på det å være fremmedgjort. Med svært gode skuespillerprestasjoner og vakkert foto i både interiør- og utendørsscener er denne filmen for alle som noen gang har flyttet til et nytt sted og måttet etablere seg på nytt: For Júlia blir møtet med Berlin like mye en anledning til å bli kjent med seg selv.

Debutregissør Elena Martín har tatt i bruk personlige erfaringer og brukt flere av sine egne venner som skuespillere i Júlia ist. Dette gjør at filmen føles svært ektefølt, og med klare dokumentariske trekk. Særlig imponerende er Martin selv, i hovedrollen. Júlia er et helstøpt menneske med både positive og mindre gode sider. På den ene siden sjarmerende og keitete i møte med nye mennesker. På den andre siden egoistisk overfor sin av-og-på-kjæreste Jordi hjemme i Barcelona. Kanskje er Berlin en metafor på Júlia selv? En by Júlia og medstudentene hennes har et hat-/elsk-forhold til.

Elena Martin er en spansk regissør og skuespiller som jobber like mye med teater som film. Hun spiller selv hovedrollen i Júlia Ist, som er hennes første spillefilm som regissør som er nominert til flere priser i hjemlandet. 

Spania 2017
Regissør Elena Martín
Skuespillere Pau Castellví, Marta Cruañas
Språk Spansk, katalansk, tysk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 90 min
Seksjon Discovery Pix Perler
Genre Coming-of-age drama