close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Gordon & Paddy

Det herjer en nøttetyv i skogen! Ekornet Valdemar har blitt frastjålet nesten alle sine nøtter. Politimester Gordon blir nødt til å fange tyven, men han er sørgelig nok alene som politimester for hele skogen. Han som egentlig er best på å stemple papirer, lytte til forklaringer og tenke seg frem til løsninger – han blir nå nødt til å luske rundt alene i snøen for å holde vakt på åstedet, i tilfelle tyven kommer tilbake eller det skulle dukke opp noen spor. Han kunne virkelig trenge en detektivassistent til å hjelpe ham, da kunne de sammen løst nøttemysteriet.. Kanskje den vesle skogsmusa Paddy kan hjelpe?

Filmen baseres på bokserien til Ulf Nilsson og Gitte Spee om politimester Gordon. Det går ikke fort når politimester Gordon og hans assistent Paddy er ute på oppdrag, men det gir til gjengjeld god tid for de to til å spise småkaker og prate om livet. Dette er en fin animasjonsfilm med med en enkel og sjarmerende historie om fordommer og utenforskap. Passer godt for de aller minste.

«Regin är toppen och vågar kosta på sig ordentligt med pauser och tystnad. De lugna rösterna och den känsliga ljuddesignen är en lisa för själen i en barnfilmsvärld där det vanligtvis skriks och flåsas utan uppehåll.» – SVT

Linda Hambäck (f. 1974) er utdannet TV-produsent fra Dramatiska Institutet, og driver produksjonsselskapet LEE Film i Sverige. På 2010-tallet har hun regissert et knippe animerte barnefilmer. Bajsfilmen – Dolores og Gunellens värld (2017) ble nominert til Guldbagge for beste manus, og Gordon & Paddy ble nominert til Krystallbjørnen i Berlin i år.

Sverige 2017
Regissør Linda Hambäck
Språk Svensk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 62 min
Seksjon Discovery Pix Ung
Genre Animation