close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Giants and the Morning After

Selv om vi nordmenn er vant til relativt små forhold, er det noe eget å bli tatt med til Ydre kommune sydøst i Sverige. Med sine knapt 3500 innbyggere er Ydre en av landets minste kommuner. Her kjenner virkelig alle alle, og ordføreren drar på personlig besøk hver gang det fødes en ny ydreboer. Kommunen er herjet og naturlig, full av fjell, skog, innsjøer og tåket mystikk. Det er ikke uten grunn at området er kilde til historier om kjemper og troll. Disse historiene flettes her sammen med hverdagslige situasjoner som oppstår i den lille kommunen, som en ekstra dimensjon til det rent observerende.

Gjennom denne dokumentaren gir de tre regissørene et innblikk i hvilke store og små problemer som oppstår i et lite lokalmiljø. Særlig endringer i folketallet får stor oppmerksomhet, enten det skyldes livets gang eller flyktningmottak. Vi får følge et utvalg av kommunens innbyggere i møte med ulike utfordringer, og overhøre samtaler om alt fra potetgullsmak til kjærlighet. De utvalgte ydreboerne er en sjarmerende gjeng, med alt fra ordfører til ungdomsskolejenter representert – i tillegg til en håndfull nyfødte.

«Velkommen til Sveriges Twin Peaks!» – CPH:DOX 2018

Malla Grapengiesser (f.1953) har bakgrunn i kunst, teater og performance. Hun har blant annet vært med på å lage den prisbelønte dokumentaren Searching for Sugar Man, og har produsert filmer som Malmberget og Autonomous sammen med Per Bifrost (f.1987) og Alexander Rynéus. Bifrost jobber både som regissør og fotograf, og har tidligere samarbeidet med regissør og fotograf Rynéus på kortfilmen Daughter. Sammen har de laget dokumentarfilmen Giants and the Morning After som ble vist på CPH:DOX tidligere i år.  

Sverige 2018
Regissør Per Bifrost, Malla Grapengiesser, Alexander Rynéus
Manus Per Bifrost, Malla Grapengiesser, Alexander Rynéus
Fotograf Per Bifrost, Alexander Rynéus
Skuespillere Emilia Martinsson, Amina Hassan Adam
Språk Svensk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon Oslo Grand Pix Nordisk Dokumentar, Publikumsprisen
Genre Documentary