close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Faces Places

En legendarisk filmregissør, en mystisk graffitikunstner, og en ombygd varebil: Disse utgjør grunnlaget for den oscarnominerte dokumentaren Faces Places. 90 år gamle Agnès Varda debuterte som regissør allerede i 1955, og fikk sitt store gjennombrudd med Cleo fra 5 til 7 noen år senere. Da var det fortsatt 21 år til hennes medregissør på Faces Places, gatekunstneren JR, skulle bli født. De to er på mange måter en litt snodig duo, men de har det til felles at de begge har et unikt blikk på menneskene og stedene som omgir dem. Sammen utgjør de et filmpar man sjelden har sett maken til.

I denne fascinerende dokumentaren blir vi med de to kunstnerne på en kjøretur gjennom den franske landsbygda, i en ombygd varebil som også fungerer som kamera og printer. Trykkene den produserer klistres opp på bygninger i nærheten, og skaper nye visuelle opplevelser og uttrykk. Samtidig lærer vi de to regissørene å kjenne, og ser vennskapet mellom dem utvikle seg. Det er tydelig at de har stor respekt for hverandre, og er nysgjerrige på alt den andre kan lære bort. Enda så forskjellige de er, gjør den unike kjemien mellom dem at vi umiddelbart tror på vennskapet og samarbeidet. Det har ført til en unik dokumentarfilm om det som former oss som mennesker.

«A wonderful reminder that documentaries can be both joyous and deep at the same time.» – Nonfic.com

Agnès Varda (f. 1928) er en av verdens fremste kvinnelige filmskapere og lager filmer med et fokus på dokumentarisk realisme, feminisme og samfunnskritikk. Noen av hennes mest kjente filmer er Cleo fra 5 til 7 (1962), Lykken (1965) og Vagabond (1985). Faces, Places ble nominert til en Oscar for beste dokumentarfilm i 2018. JR er en fransk fotograf. Han gjorde kunstprosjektet sitt Women Are Heroes i 2010 om til det som ble hans første dokumentarfilm, og som ble vist på filmfestivalen i Cannes samme år.

Billetter kjøpt med festivalpass til visningen på Kunstneres Hus Kino må hentes senest 30 min før visningsstart og gyldig festivalpass må vises frem ved inngangen. 

Frankrike 2017
Regissør JR, Agnès Varda
Skuespillere Jean-Paul Beaujon, Amaury Bossy, Yves Boulen
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 89 min
Seksjon Oslo Grand Pix Internasjonal, Publikumsprisen, Discovery Pix Rendez-Vous
Genre Documentary