close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

En fremmed flytter inn

Småbarnsmoren Amanda Kastrup blir i 2011 kontaktet av en kvinne på Facebook, som ønsker å spleise henne med fetteren sin, Casper. Etterhvert kommer de to i kontakt, og det viser seg at Casper er arvtageren til en av Danmarks rikeste familier, har en overbeskyttende mor og en datter han sjelden får lov til å se. Amanda faller for den sjarmerende og eventyrlystne fyren. Men er det hele kanskje litt for godt til å være sant? Hvem er egentlig Casper?

En fremmed flytter inn av dokumentarregissør Nicole N. Horanyi er et unikt og interessant hybridprosjekt. Filmen er basert på episoden I et forhold med… av Third Ear, en av Danmarks mest populære podcastkollektiver, og er således en av de første filmene som er basert på en podcast. Med mediedekningen av historien som etter hvert utspiller seg, ble dette en sak som fikk stor oppmerksomhet i Danmark da det fant sted i virkeligheten. Alle karakterene i filmen spiller seg selv – bortsett fra Casper, som spilles av en skuespiller. De har på seg de samme klærne som i virkeligheten og gjentar etter beste evne samtalene som ble ført. Amanda Kastrup viser seg å være en begavet skuespiller, og med hennes erindringer, refleksjoner og fortellerstemme blir vi sugd inn i en engasjerende og vellaget virkelighetsthriller som tematiserer identitet og farene ved sosiale medier.

«En mesterlig filmversion af en legendarisk dansk podcastdokumentar. Med et enkelt, virkningsfuldt greb bliver historien om den enlige mor fra Hvidovre og millionærarvingen med den brændende jord under sig gjort interessant i et helt nyt filmsprog.» – Information.dk

Nicole N. Horanyi (f. 1977) kommer fra Roskilde og er utdannet fra Den Danske Filmskole i 2007. Hun har laget en rekke dokumentarer, The Devilles (2009), Au Pair (2001) og Motley’s Law (2015) før hun i 2017 kom med filmen En fremmed flytter ind som blant annet har blitt vist på IDFA.

Danmark 2017
Regissør Nicole Nielsen Horanyi
Manus Nicole Nielsen Horanyi, Krister Moltzen
Skuespillere Amanda Kastrup, Esben Dalgaard Andersen
Språk Dansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Oslo Grand Pix Nordisk Dokumentar, Publikumsprisen
Genre Documentary