close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Eating Animals

Hvor kommer egentlig maten vår fra? Dette tilsynelatende enkle spørsmålet var grunnlaget for den prisbelønnede forfatteren Jonathan Safran Foer’s sakprosabok Eating Animals i 2009. Nå har boka blitt dokumentar, med Foer selv og Natalie Portman blant flere i produsentteamet. Portman har lenge vært dyrerettsaktivist ved siden av Hollywood-karrieren. Som fortellerstemmen i denne undersøkende dokumentaren bidrar hun til å rette søkelyset mot et av nåtidens største globale utfordringer: overproduksjon. Industriell produksjon av kjøtt, egg og meierivarer har de siste tiårene gjort disse matvarene billigere og mer tilgjengelige for alle, i en tid hvor færre og færre eier egne dyr som kan produsere mat for dem.

Eating Animals undersøker hva som har vært kostnaden ved denne utviklingen, både hva gjelder dyrevelferd, miljømessige konsekvenser og menneskers helse. Det er ikke oppløftende informasjon å ta inn, men heldigvis byr Eating Animals også på det den mener kan være gode alternativer og løsninger fremover i tid. Dette er filmen du bør se hvis du vil lære mer om hvordan matvanene dine påvirker verden rundt deg, og hvordan du som forbruker kan utgjøre en forskjell.

«Beautifully photographed … wistful and lyrical.» – Hollywood Reporter

Christopher Dillon Quinn (f.1965) er en amerikansk regissør, manusforfatter og produsent. Han har tidligere laget filmene 21 Up America (2006) og God Grew Tired of Us (2006). Sistnevnte vant juryens hovedpris på filmfestivalen i Sundance.

9. juni kl. 15.30 Pix Politikk
Tema: Kjøttindustrien 

Etter filmvisningen trekker vi ut i festivalgata for en panelsamtale som retter fokus mot kjøttindustrien her til lands og spør; Hva vet vi ikke om maten vi spiser? Samtalen dreier seg rundt dyrevelferd og miljøpåvirkning, og diskutere hvorvidt det finnes potensiale for et annet type landbruk. Sentrale spørsmål vil være: Hvordan kan vi produsere kjøtt og samtidig ivareta etikk og hensyn til dyrevelferd?

Panel: Ann Margaret Grøndahl fra Grøndahl gård som bla. produserer Nýr-produktene, Svenn Arne Lie som har skrevet En nasjon av kjøtthuer, og tidligere styreleder i Oppland bonde- og småbrukarlag, Live Kleveland - Kommunikasjonsleder og jurist i Dyrevernalliansen, Dag Henning Reksnes - Direktør i Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Matprat. Ordstyrer er Andreas Viestad fra bl.a. Geitmyra Matkultursenter

Samtale i festivalgata kl. 17.15 - åpent for alle 

USA, Kina, Tyskland, India, UK 2017
Regissør Christopher Dillon Quinn
Skuespillere Natalie Portman
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 94 min
Seksjon Perspektiver Pix Politikk
Genre Documentary