close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Dreaming Murakami

For lesere i hjemlandet er Mette Holm Haruki Murakami på dansk. Vi møter Holm i arbeidet med oversettelsen av stjerneforfatterens debutroman, Kaze no uta o kike, når hun reiser til Japan for å komme på innsiden av japansk kultur og språk. Oversetteren har tidligere bodd i landet, og har kjent Murakami i nærmere 20 år. Som et ledd i det krevende arbeidet oppsøker hun spillehaller, kafeer og sushisjapper på gamle tomter i Tokyo, mens hun prater med lokale innbyggere, kollegaer og språkeksperter.

Som en metafor på Murakamis tanker om at parallelle univers eksisterer, dukker en to meter høy frosk opp på undergrunnsstasjonen i Tokyo, og akkurat som i forfatterens bøker viskes skillet mellom virkelighet og fiksjon ut. Mens Mette leter etter de perfekte setningene, viser frosken seg i poetiske sekvenser hvor den prater om sin kamp for å redde verden fra skumle krefter. Dreaming Murakami er ikke bare et svært inngående portrett av jobben som oversetter, men også en filosofisk og metafysisk refleksjon rundt språk, kultur og det ukjente.

Nitesh Anjaan (f.1988) er regissør, manusforfatter og fotograf, utdannet fra Den Danske Filmskole. Han har tidligere laget filmen Far From Home (2014), som handler om hans egen far. Dreaming Murakami har blitt vist på blant annet filmfestivaler som IDFA, CPH:DOX og HotDocs i Toronto.  

Danmark 2017
Regissør Nitesh Anjaan
Skuespillere Mette Holm
Språk Dansk, japansk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 57 min
Seksjon Perspektiver Pix on Art
Genre Documentary