close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Den skyldige

Politimannen Asger Holm er som følge av en hendelse på jobb blitt midlertidig plassert på politiets alarmsentral, hvor han motvillig må forholde seg til både alvorlige og mer bagatellmessige SOS-samtaler fra den danske befolkningen. Det er en kjedsommelig hverdag som gjør at Asger for det meste går på autopilot. Men når en kvinne ringer og forteller at hun er i ferd med å bli kidnappet snus ting brått på hodet, og Asger må ta i bruk alle midler for å redde henne – både innenfor og utenfor lovens rammer. 

Den skyldige har gjort det stort på filmfestivaler som Sundance og Berlinalen, og er en spenningsfilm av ypperste sort. Den er også formmessig konstruert på en innovativ måte: Regissør Gustav Möllers solide debutfilm lar oss nemlig aldri forlate alarmsentralen hvor Asger sitter, hvilket skaper et klaustrofobisk miljø der publikum selv må skape bildene Asger blir fortalt om på telefon. Det er gjennom stemmer og lyder at vi sammen med Asger må legge puslespillet i håp om å redde den bortførte kvinnen før det er for sent. Godt hjulpet av Jakob Cedergren som briljerer i rollen som Asger tas vi med på en nervepirrende og actionfylt reise som vil få publikum til å sitte ytterst på stolsetet filmen igjennom.

«A riveting, nerve-racking surprise — and it has a few things to say about how even the best intentions can lead to disturbing abuses of power.» – The Verge

Gustav Möller (f. 1988) er svensk og utdannet fra Den Danske Filmskole i 2015. Han har tidligere laget kortfilmen In Darkness. Spillefilmdebuten, Den skyldige, hadde verdenspremiere i Sundance, og har blitt vist på filmfestivaler som Berlinale og Rotterdam. Filmen var avslutningsfilm på årets filmfestival i Göteborg.

Filmen er distribuert av Arthaus.

Før visningen av Den skyldige blir det prisutdeling hvor årets vinnere av Oslo Grand Pix og publikumsprisen blir annonsert.

Danmark 2018
Regissør Gustav Möller
Manus Gustav Möller, Emil Nygaard Albertsen
Fotograf Jasper Spanning
Skuespillere Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi
Språk Dansk, engelsk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 85 min
Seksjon Pix Pluss Spesialvisninger
Genre Drama thriller