close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Daughter of Mine

Snart ti år gamle Vittoria har vokst opp med en kjærlig mor. En dag fatter hun interesse for Angelica, en kvinne som bor i et falleferdig hus utenfor landsbyen. Angelica er alkoholiker, seksuelt utagerende og i dyp gjeld. De to utvikler et usannsynlig vennskap, men Vittoria oppdager raskt at alt ikke er som det skal være. For selv om det viser seg at Angelica er hennes biologiske mor, har hun ikke nødvendigvis bare edle hensikter for jenta av den grunn.

Daughter of Mine er en sår spenningsfilm om båndene mellom mor og datter. Begge de voksne kvinnene har sin egen morskjærlighet for Vittoria, men de kanaliserer den forskjellig. Filmen utforsker grensene for morskjærligheten og reiser en rekke interessante spørsmål. Den har en interessant klipperytme, hvor vekslingen mellom korte klipp og lange tagninger forsterker portretteringen av karakterenes indre liv. Filmen er spekket med metaforer – uten at det blir for intenst. Det er likevel Vittorias behov for å bli sett av sin biologiske mor som driver historien: Vittoria har et sterkt behov for å knytte seg til Angelica, samtidig som det gir henne ubehagelige opplevelser. Filmen inneholder scener som vil sette dype spor i Vittoria, og som dessuten vil sitte igjen i seeren lenge etter filmens slutt.

«A wrenching, heartfelt drama with an unfussy social commentary that again seeks a new definition of womanhood.» – The Film Stage

Laura Bispuri (f.1977) er en italiensk regissør og manusforfatter. Hennes første kortfilm Passing Time vant i 2010 en David si Donatello Award for beste kortfilm. I 2015 debuterte hun med spillefilmen Sworn Virgin som ble vist på en rekke filmfestivalen verden over, blant annet i Berlin, CPH PIX, Stickholm og Tribeca. Daughters of Mine hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, der den konkurrerte i hovedkonkurransen.

Italia, Tyskland, Sveits 2018
Regissør Laura Bispuri
Skuespillere Valeria Golino, Alba Rohrwacher, Sara Casu
Språk Italiensk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Oslo Grand Pix Internasjonal, Publikumsprisen
Genre Drama