close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

This Is Our Land

Frankrike står for en enestående kvalitet i det europeiske filmlandskapet. Her får du et utvalg av de franske filmene på årets program. Seksjonen viderefører festivalen Rendez-Vous med fransk film, og er et samarbeid med Institut Français.

En alenemor fra arbeiderklassen i Nord-Frankrike som vinnes over av en høyrevridd og karismatisk leder, er et godt utgangspunkt for en film. This is Our Land prøver å forstå hvorfor arbeidervelgere slutter opp om konservative strømninger i dagens politiske klima, uten et øyeblikk å bli ukritisk. Og det er umulig ikke å tenke på Marine Le Pen og Front National når man ser Lucas Belvaux’ film. Vi følger hjemmesykepleieren Pauline, som havner midt i et politisk sirkus når hun etter nøye kartlegging løftes frem som partiets nye poster girl og borgermesterkandidat. I tillegg faller hun for ungdomskjæresten Stéphane, uten å ane noe om hans politiske bagasje. Paulines valg vekker reaksjoner hos hennes kommunistiske far, tidligere venner og en rekke av hennes pasienter, men det er bare toppen av isfjellet i en film som raskt når kokepunktet. JSR

 

Institut Francais

Lucas Belvaux (f. 1961) er en fransk-belgisk skuespiller og regissør, født i Namur i Belgia. Han deltok i hovedkonkurransen i Cannes i 2006 med The Right of the Weakest og vant mange publikummere med kidnappingsdramaet Rapt i 2009. Med This is Our Land har han vakt oppsikt og skapt debatt forut for det franske presidentvalget i mai.

Frankrike, Belgia 2017
Regissør Lucas BELVAUX
Manus Lucas BELVAUX, Jérôme LEROY
Fotograf Pierric Gantelmi D'ILLE
Skuespillere Émilie DEQUENNE, André DUSSOLLIER, Guillaume GOUIX, Cathrine JACOB
Produsent David FRENKEL, Patrick QUINTET
Produksjonsselskap Synecdoche
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 117 min
Seksjon PIX RENDEZ-VOUS
Genre Drama