close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Together Project

Frankrike står for en enestående kvalitet i det europeiske filmlandskapet. Her får du et utvalg av de franske filmene på årets program. Seksjonen viderefører festivalen Rendez-Vous med fransk film, og er et samarbeid med Institut Français.

Nyere romantiske komedier har gjerne for mye av det ene eller for lite av det andre, og originalitet er nærmest utenkelig. The Together Project er derimot et friskt pust av en film som er oppriktig romantisk og morsom uten å bli kynisk. Vi møter den sjenerte franske kranføreren Samir som er villig til å strekke seg langt for å komme i kontakt med svømmelæreren Agathe. Blant annet later han som om han ikke kan svømme, og lykkes langt på vei. Dermed ender han med å reise etter Agathe til en internasjonal livredderkonkurranse på Island, men et hukommelsestap setter alt på hodet, og herfra og ut blir historien herlig bisarr. De to hovedrollene har en fantastisk kjemi og komisk timing av de sjeldne – det er flott å se karakterer som oppfører seg som vanlige dødelige, ikke som mer eller mindre velskrevne klisjeer innen en slitt sjanger. CPH:PIX

 

Institut Francais

Solveig Anspach (1960-2015) var en islandsk-amerikansk regissør og manusforfatter. Hun studerte filosofi og klinisk psykologi i Frankrike før hun gikk over til regi. Etter det lagde hun flere dokumentarfilmer i Frankrike, og senere også på Island og i USA. Hennes første fiksjonsfilm var Haut Les Coeurs! i 1999.

Frankrike, Iceland 2016
Regissør Sólveig ANSPACH, Jean-Luc GAGET
Manus Sólveig ANSPACH, Jean-Luc GAGET
Fotograf Isabelle RAZAVET
Skuespillere Samir GUESMI, Florence Loiret CAILLE, Didda JÓNSDÓTTIR
Produsent Skuli Fr. MALMQUIST, Patrick SOBELMAN
Språk Fransk, icelandic, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 83 min
Seksjon PIX RENDEZ-VOUS
Genre Drama Comedy