close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Score: A Film Music Documentary

Ennio Morricone, John Williams, Thomas Newman, Hans Zimmer – hva som får hårene på armene til å reise seg der du sitter i kinomørket, og tårene til å trille fra øyekroken, har like mye med musikken å gjøre som det du ser på lerretet. Dokumentaren Score rommer det ypperste av Hollywoods filmmusikk: den som har gitt blod og nerve til narrativer man aldri glemmer, som Psycho, Gudfaren, Star Wars, Rocky, Gladiator, Interstellar og mange flere. Vi får følge komponistene arbeide med symfoniorkestre og digitale instrumenter, og vi tar del i innspillinger i berømte studioer som Abbey Road. Men vi får også høre stjernenes refleksjoner rundt hva filmmusikk har betydd for dem og hvordan den har utviklet seg gjennom årene. Score er et must for alle som elsker filmmusikk – filmens eneste problem er at 94 minutter langt fra er nok. LS

Filmmusikk-entusiast Thor Joachim Haga innleder og diskuterer filmen Score sammen med komponistene Gaute Storaas og Henrik Skram på visningen mandag 12.juni kl. 20.30. Kjøp billetter til denne visningen her. 

 

Matt Schrader er utdannet ved filmskolen ved University of Southern California. Han har gjort seg bemerket som journalist og regissør av TV-dokumentarer, og har arbeidet for TV-giganter som CBS og NBC. Schrader har vunnet tre Emmy-priser for sitt arbeid. Score er hans første helaftens dokumentarfilm.

USA 2016
Regissør Matt SCHRADER
Manus Matt SCHRADER
Fotograf Nate GOLD, Kenny HOLMDES
Produksjonsselskap Epicleff Media
Språk Engelsk
Undertekst Utekstet
Visningsformat DCP
Spilletid 93 min
Seksjon PIX PLAY
Genre Documentary