close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Rift

Sjangerfilmen kan med hell brukes for å fortelle gamle historier på en ny måte. Det har Erlingur Thoroddsen forstått til det fulle med Rift. Gunnar og Einar har slått opp, men i ettertid har de helt forskjellige opplevelser av bruddet. En natt får Gunnar en telefon fra Einar, som virker opprørt og forteller at han har dratt til familiens avsidesliggende hytte «Rökkur». Bekymret drar Gunnar etter for å sjekke at alt går bra med Einar. Det som følger er en rørende gjenfortelling av deres forhold, men også en nervepirrende psykologisk thriller der Gunnar hjemsøkes av noe langt mer skremmende enn vonde minner. Det dramatiske islandske landskapet gir dybde både til den skrekkinnjagende uhyggen Gunnar opplever og de følelsesmessige arrene etter bruddet. Den som går alene hjem i mørket etter å ha sett Rift er herved advart. MWV

Regissør Erlingur Thoroddsen er til stede i forbindelse med visningen fredag 9. juni kl 20.00 og lørdag 10. juni kl 20.45. 

Erlingur Thoroddsen er en manusforfatter og regissør fra Reykjavík på Island. Han er utdannet ved Columbia University i New York, der han markerte seg med kortfilmene Child Eater (2012) og The Banishing (2013). Førstnevnte ble vist på festivalen SXSW, og ble videreutviklet til spillefilm i 2016.

Iceland 2017
Regissør Erlingur THORODDSEN
Manus Erlingur THORODDSEN
Fotograf John Wakayama CAREY
Skuespillere Björn STEFÁNSSON, Sigurður Þór ÓSKARSSON, Guðmundur ÓLAFSSON
Produsent Bui BALDVINSSON, Baldvin KÁRI, Erlingur THORODDSEN
Språk Icelandic
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 111 min
Seksjon PIX NORDISK, VOLUM 11
Genre Drama Thriller