close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Personal Shopper

Frankrike står for en enestående kvalitet i det europeiske filmlandskapet. Her får du et utvalg av de franske filmene på årets program. Seksjonen viderefører festivalen Rendez-Vous med fransk film, og er et samarbeid med Institut Français.

Personal Shopper er et gåtefullt psykologisk drama med overnaturlige, metafysiske overtoner og hint av skrekkfilm, hvor mesterregissør Olivier Assayas tar opp igjen samarbeidet med stjerneskuddet Kirsten Stewart etter Sils Maria i 2014. Stewart gjør en modig og fengslende tolkning av rollen som Maureen, en ung amerikansk kvinne som jobber som personlig kleskonsulent for en eksklusiv kundekrets i Paris. Maureen er fortsatt i sorg etter at tvillingbroren hennes nylig døde, og finner seg ikke til rette i det hippe, men upersonlige miljøet rundt seg. Etter hvert begynner hun også å føle seg forfulgt av et spøkelsesaktig fenomen – et noe eller noen. Eller er det en mer rasjonell forklaring på det hun opplever? En mørk, elegant og provoserende dristig blanding av ulike sjangre og stemninger, fra en av fransk films aller fremste regissører. NY

FESTIVALGATA KL. 19.00 - Truls Foss fra filmnettstedet Montages intervjuer regissør Patrik Syversen og skuespiller Silje Storstein på festivalscenen før verdenspremieren på Patriks nyeste film, Demon Box.

Eirik Frisvold Hanssen fra Nasjonalbiblioteket intervjuer skuespiller Anders Danielsen Lie i forbindelse med visningen på Kunstnernes Hus Kino fredag 9. juni kl. 20.30. 

 

Institut Francais

Olivier Assayas (f. 1955) regisserte sin første kortfilm Copyright i 1979. Han har vært kritiker i tidsskriftet Cahiers du Cinema, og har regissert spillefilmer som Irma Vep (1986), Clean (2004) og Summer Hours (2008). Assayas har deltatt i hovedkonkurransen i Cannes fem ganger siden 2000, og vant regiprisen i 2016 for Personal Shopper. 

Frankrike, Tyskland 2016
Regissør Olivier ASSAYAS
Manus Olivier ASSAYAS
Fotograf Yorick LE SAUX
Skuespillere Kristen STEWART, Lars EIDINGER, Sigrid BOUAZIZ, Anders Danielsen LIE, Ty OLWIN
Produsent Charles GILIBERT
Produksjonsselskap Vortex Sutra, Sirena Film, Detail Film, Arte France Cinéma
Språk Fransk, engelsk, tysk
Visningsformat DCP
Spilletid 105 min
Seksjon PIX PREMIERE, PIX RENDEZ-VOUS
Genre Drama Thriller