close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Northern Disco Lights

Mental Overdrive, Olle Abstract, Erot, Bjørn Torske, Röyksopp, Annie, Biosphere… Lista over norske stjerneskudd innen elektronika og dansemusikk blir enda mye lenger om man skal ha med alle. På 90-tallet vokste det frem sterke musikkmiljøer særlig i Tromsø og Bergen, nærmest over natta, og den norske klubbmusikken fikk folk langt utenfor landets grenser til å danse seg gjennom natta. Hvordan gikk det egentlig til? Musikkdokumentaren Northern Disco Lights tar mål av seg til å svare på nettopp det. Laget av et britisk filmteam med utenfra-perspektiv går filmen grundig til verks og intervjuer de mest sentrale aktørene, fra begynnelsen i Tromsø, via framveksten av Tellé Records i Bergen til dagens scene. En hel norsk musikkhistorie får plass på bare 75 minutter, inkludert en rekke fete arkivklipp og liveopptak. CF

NORTHERN DISCO LIGHTS + ANDRÉ BRATTEN PÅ SALT

Ta på deg danseskoene når Oslo Pix i samarbeid med Øya-festivalen inviterer til film, musikk og fest på havna!  Konsertstedet og kunstprosjektet SALT ligger på Langkaia, fem minutter fra Oslo S. Det er tuftet på tørrfisk og kystkultur, med fiskehjellen «Den arktiske pyramide» som blikkfang, i tillegg til badstu, kafé og mye mer. Northern Disco Lights vises i Langhuset, med plass til 250 mennesker. Deretter blir det fest på kaia, med livesett fra André Bratten.

Les mer om spesialvisningen og kjøp billetter her. 

Ben Davis er musikkprodusent og radiovert med over 20 års erfaring fra musikkbransjen. Han har blant annet grunnlagt og drevet labelen Paper Recordings sammen med filmens produsent Pete Jenkinson. Northern Disco Lights ble delvis finansiert med crowdfunding og er Davis’ første film som regissør.

UK 2016
Regissør Ben DAVIS
Fotograf Terje RAFAELSEN
Produsent Pete JENKINSON
Produksjonsselskap 7minus Media, Blue Hippo Media, Paper Vision
Språk Engelsk, norsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 75 min
Seksjon PIX PLAY, PIX SPESIAL
Genre Dokumentar