close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Jacques - Havets Erobrer

Frankrike står for en enestående kvalitet i det europeiske filmlandskapet. Her får du et utvalg av de franske filmene på årets program. Seksjonen viderefører festivalen Rendez-Vous med fransk film, og er et samarbeid med Institut Français.

I Jacques – Havets erobrer følger vi den sanne historien om havforskeren og filmregissøren Jacques-Yves Cousteau som dedikerte livet sitt til havet. Cousteau, en av de mest myteomspunne menneskene i vår moderne historie, har blitt belønnet med både Oscar og Gullpalme. Filmen starter i 1949 når Cousteau, sammen med familien og det fargerike mannskapet på båten Calypso, drar ut på en verdensomspennende sjøreise. I løpet av reisen suges Jacques inn i en malstrøm av visjoner om å utnytte havbunnen og bygge byer under vann. Disse fremtidsdrømmene står i fare for å ødelegge forholdet til familien, og særlig sønnen Phillippe. Med noen av Frankrikes største stjerner om bord, som Lambert Wilson, Pierre Niney og Audrey Tautou, er filmen et portrett av den innflytelsesrike og ambisiøse, men slett ikke feilfrie pioneren. JSR

Ole Øvretveit fra havforskningsstiftelsen Arctic Frontiers innleder filmen søndag 11.juni kl. 20.45. Kjøp billetter her. 

Institut Francais

Jérôme Salle (f. 1967) er en fransk regissør og manusforfatter. Han debuterte som spillefilmskaper med Anthony Zimmer (2005), en romantisk thriller, og to filmer basert på en stor belgisk tegneseriesuksess. Filmen Zulu med Orlando Bloom og Forest Whitaker var avslutningsfilm under filmfestivalen i Cannes i 2013.

 

Frankrike 2017
Regissør Jérôme SALLE
Manus Jérôme SALLE, Laurent TURNER
Fotograf Matias BOUCARD
Skuespillere Lambert WILSON, Audrey TATOU, Pierre NINEY, Laurent, LUCAS
Distribusjon KontxtfFilm
Språk Fransk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 122 min
Seksjon PIX PREMIERE, PIX RENDEZ-VOUS
Genre Drama