close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Heal the Living

Frankrike står for en enestående kvalitet i det europeiske filmlandskapet. Her får du et utvalg av de franske filmene på årets program. Seksjonen viderefører festivalen Rendez-Vous med fransk film, og er et samarbeid med Institut Français.

Et hjerte spiller hovedrollen i Katell Quillévérés flettverksfilm. Det tilhører 17 år gamle Simon, som tidlig i filmen blir erklært hjernedød etter en ulykke. Hendelsen påvirker ikke bare hans nærmeste, men også ansatte ved et fransk sykehus, og den femti-og-noen år gamle tobarnsmoren Claire. Heal the Living gjør oss kjent med en rekke mennesker av kjøtt og blod. Og i en tid hvor vi altfor ofte legger vekt på avstand og forskjeller, viser filmen hvordan vidt forskjellige menneskers tilværelser blir bundet sammen av tilfeldigheter og livets skjørhet. Den røper familiehemmeligheter, skildrer naturopplevelser og gir en innføring i moderne medisinsk teknologi – alt innenfor rammene av en vanlig spillefilm. Heal the Living er film som får hjertet til å slå fortere, også takket være musikken til den Oscar-vinnende mesterkomponisten Alexandre Desplat. CF

 

Institut Francais

Katell Quillévéré (f. 1980) er en fransk regissør og manusforfatter, født i Elfenbenskysten. Hun har studert filosofi i tillegg til film og regisserte flere kortfilmer før spillefilmdebuten i 2010 med Love Like Poison. Heal the Living er et internasjonalt gjennombrudd for henne og fikk svært god mottakelse etter premieren på filmfestivalen i Venezia i 2016.

Frankrike 2016
Regissør Katell QUILLÉVÉRÉ
Manus Gilles TAURAND, Katell QUILLÉVÉRÉ
Fotograf Tom HARARI
Skuespillere Tahar RAHIM, Emmanuelle SEIGNER, Anne DORVAL, Bouli LANNERS, Kool SHEN, Gabin VERDET
Produsent Philippe MARTIN, Justin TAURAND, David THION
Distribusjon Norsk Filmdistribusjon
Språk Fransk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 103 min
Seksjon GRAND PIX FIKSJON, PIX RENDEZ-VOUS
Genre Drama