close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Utekino: Donnie Darko (AVLYST)

Visningen er dessverre avlyst grunnet usikre værforhold. 

Man. 12. jun kl. 22:30 Festivalgata

I samarbeid med Arthaus byr Oslo Pix byr på en utekinovisning utenom det vanlige mandag kveld. Stedet er festivalgata, og anledningen er Arthaus’ 25-årsjubileum som formidler av kvalitetsfilm til Norge. Vi arrangerer «silent cinema» utendørs i festivalgata, der alle som løser billett får utdelt et sett hodetelefoner, og får lyden av filmen formidlet gjennom den.

Kveldens film er Richard Kellys Donnie Darko, som har blitt en moderne klassiker etter at den kom ut i 2001 og ble vist først på filmfestivaler, og senere på kino og hjemmevideo. Donnie, en noe forstyrret, men supersmart tenåring fra Virginia, går i terapi og tar piller mot hallusinasjonene han opplever, uten at det hjelper stort. En natt han går i søvne utenfor huset, møter han Frank, en gigantiske kaninskikkelse som forteller at verden vil gå under om 28 dager, 6 timer, 42 minutter og 12 sekunder. Når Donnie kommer seg hjem, har en flymotor styrtet gjennom taket til rommet hans. Det er de påfølgende 28 dagene filmen forteller om, på en måte som er vrien å putte i bås: Her blandes elementer fra high school-komedie med skrekkfilm, satire og science fiction. Resultatet er atmosfærisk og vakkert, filosofisk og mystisk, handlingsmettet og underholdende. Velkommen til en uhøytidelig, intim og kollektiv filmopplevelse!

Filmen starter kl. 23:00. 

NB! Med forbehold om endringer i tilfelle regn. Kjøpte billetter refunderes ved avlysning.

Richard Kelly (f. 1975) er en regissør og manusforfatter fra Virginia i USA. Donnie Darko er hans mest kjente film til dags dato. Den ble laget på beskjedent budsjett og vist ved en rekke filmfestivaler, blant annet i Sundance i 2001 hvor den ble nominert til storjuryens pris – og ved Oslo internasjonale filmfestival senere samme år.

Regissør Richard KELLY
Skuespillere Jake GYLLENHAAL, Maggie GYLLENHAAL, Holmes OSBORNE, James DUVAL, Patrick SWAYZE
Språk Engelsk
Visningsformat -
Spilletid 113 min
Seksjon PIX SPESIAL
Genre Drama