close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Cezanne & Zola

Frankrike står for en enestående kvalitet i det europeiske filmlandskapet. Her får du et utvalg av de franske filmene på årets program. Seksjonen viderefører festivalen Rendez-Vous med fransk film, og er et samarbeid med Institut Français.

Cezanne & Zola tar temperaturen på 1800-tallets franske kulturelite, men først og fremst på det stormfulle, livslange vennskapet mellom to av dens giganter: maleren Paul Cézanne og forfatteren Émile Zola. Regissør Danièle Thompson unngår å skjønnmale noen av dem, men viser oppturene og nedturene i vennskapet, og viktigst av alt hvordan de to kunstnerne inspirerte hverandre. Filmen hopper frem og tilbake i tid fra de to møtes som skolegutter til slutten av livet. Forskjeller i temperament og sosial bakgrunn til tross utviklet de to en egen fortrolighet, men særlig Émile Zolas tidlige gjennombrudd som forfatter stilte vennskapet på prøve. Cezanne & Zola er en visuell perle av en film som reflekterer farger og detaljer fra Cezannes malerier og skildrer omgivelsene så levende at vi nærmest kan smake, lukte og føle dem. MWV

 

Institut Francais

Danièle Thompson (f. 1942) er en filmregissør og manusforfatter som bygde en karriere på å skrive manus for en rekke anerkjente og prisvinnende franske klassikere, blant annet Queen Margot (1994) som vant juryprisen og prisen for beste skuespillerinne i Cannes og Cousin, Cousine (1975) som var Oscar-nominert for Beste Utenlandske Film og Beste Originalmanus. Cezanne & Zola er den sjette filmen hun selv også regisserer.

Frankrike 2016
Regissør Danièle THOMPSON
Manus Danièle THOMPSON
Fotograf Jean-Marie DREUJOU
Skuespillere Guillaume CANET, Guillaume GALLIENNE, Alice POL, Isabelle CHANDELIER
Produsent Albert KOSKI
Språk Fransk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 117 min
Seksjon PIX PREMIERE, PIX RENDEZ-VOUS
Genre Drama