close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

After Love

Frankrike står for en enestående kvalitet i det europeiske filmlandskapet. Her får du et utvalg av de franske filmene på årets program. Seksjonen viderefører festivalen Rendez-Vous med fransk film, og er et samarbeid med Institut Français.

Å gi slipp på kjærligheten er ikke enkelt. I sin siste film After Love viser Joachim Lafosse hvor vanskelig et brudd kan være: ikke bare på grunn av følelsene, men fordi det også handler om økonomi og banale små detaljer. Marie og Boris skal skilles etter 15 års ekteskap. De to jentene deres sliter med å forstå hvorfor foreldrene oppfører seg så rart mot hverandre, og det blir ikke enklere av at Marie eier den flotte leiligheten deres alene, så Boris ikke er økonomisk selvstendig nok til å flytte ut. På toppen av det hele blander Maries svigermor seg inn… Dette kammerspillet skildrer på mesterlig vis den kompliserte dynamikken i et parforhold som går mot slutten. Det går fra vonde, nærmest hatefulle følelser, via en slags meditativ likegyldighet, til en ømhet som røper hvorfor Boris og Marie elsket hverandre i utgangspunktet. MWV

 

Institut Francais

Joachim Lafosse (f. 1975) er en belgisk regissør og manusforfatter. Etter flere kritikerroste festivalfilmer ble han for alvor satt på kartet med det psykologiske dramaet Our Children i 2012. Filmen konkurrerte i Un Certain Regard-seksjonen under filmfestivalen i Cannes samme året, og vant pris for beste kvinnelige hovedrolle.

Belgia, Frankrike 2016
Regissør Joachim LAFOSSE
Manus Fanny BURDINO, Mazarine PINGEOT, Joachim LAFOSSE, Thomas van ZUYLEN
Fotograf Jean-François HENSGENS
Skuespillere Bérénice BEJO, Cédric KAHN, Marthe KELLER
Produsent Arlette ZYLBERBERG, Philippe LOGIE, Antonio LOMBARDO
Språk French
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 98 min
Seksjon PIX RENDEZ-VOUS
Genre Drama