close

Førpremiere: Portrett av en kvinne i flammer

Portrett av en kvinne i flammer vant pris for beste manus og beste skeive film på Cannes-festivalen i mai. Sørg for å få med deg førpremieren av filmen 28. november på Vika kino. 


Av 5. nov 2019

Få filmer er så vakre, så kloke, så perspektivrike og så hjerteskjærende som Portrett av en kvinne i flammer. Få med deg førpremieren på en av de store snakkisene fra årets Cannes-festival!

Dato: 
Tid: 18.00-20.15
Sted: Vika kino

Filmen er et kammerdrama satt til Frankrike på 1700-tallet. Marianne, en kunstner, får i oppdrag å male et portrett av Héloïse, en jevnaldrende ung kvinne som skal giftes bort og få maleriet i medgift. Héloïse nekter først å stå modell, men ved å late som hun er en tilfeldig besøkende hos familien klarer Marianne å få truffet Héloïse og blir hennes turkamerat.

Jo bedre kjent de to kvinnene blir med hverandre, desto vanskeligere blir det å få maleriet ferdig. For er det egentlig mulig å fange et annet menneskes vesen i et portrett?

Ut fra et ganske enkelt premiss lager regissør Celine Sciamma en filmfortelling med mange lag. Det handler om kjønnsroller og identitet, men også om klasseskiller, kvinnefrigjøring, makt, og ikke minst om hva kunst kan si oss.

Den kommer på ordinær kino 25. desember distribuert av arthaus. Film blir ikke stort bedre enn dette, kom og se den!