close

Spesialvisning: Hjelperytteren

Få med deg en av årets beste og mest originale norske filmer! Den satiriske komedien Hjelperytteren har gått under radaren til altfor mange.

Av 19. sep 2019

På denne spesialvisningen på Vega Scene, i regi av Oslo Pix og filmtidsskriftet Montages, kan du ta igjen for det tapte. Se filmen, og møt regissør Jannicke Systad Jacobsen og skuespiller Espen Klouman Høiner til samtale etterpå. Samtalen etter filmen ledes av Montages-redaktør Karsten Meinich

Om filmen:
I Hjelperytteren har eks-sykkelstjerna Kimberley «Kim» Karlsen (Silje Salomonsen) måttet innrømme å ha dopet seg til suksess, og hun bedyrer sin anger i alle kanaler. Kims problem er at hun ikke angrer ekte nok, noe verken sponsorer, sykkelmiljøet, offentligheten eller ektemannen Peter (Klouman Høiner) kan akseptere. Dermed bærer det utforbakke med Kims renommé og virkelighetsoppfatning.

Hjelperytteren byr på finstemt komikk, utsøkt foto og herlige biroller (fra blant andre Agnes Kittelsen, Kjersti Tveterås og Nader Khademi). Den foregår i en tenkt norsk samtid, men også i en parallell verden av hallusinasjoner, intergalaktiske reiser og snakkende elefanter. Dette absurde perspektivet gjør Hjelperytteren til en treffsikker komedie ikke «bare» om idrett, men om doping i vid forstand. I en tid ruset på «ekthet», men hvor politikk er kommunikasjon, nyheter er falske og offentlige opptredener regissert til minste detalj, trenger vi kanskje flere som Kim Karlsen?

Lad opp til visningen med å høre Montages’ podkast Filmfrelst om filmen her eller ved å lese kritiker Dag Sødtholts grundige og entusiastiske analyse her.