close

Besøksrekord på årets festival!


Syv dager med filmfest er ved veis ende, og den tredje utgaven av Oslo Pix er over. Vi har hatt en stor økning i publikum, og gleder oss allerede til neste år.

Av 12. jun 2019

Hovedkinoene har vært Klingenberg, Saga og Vega Scene. Vi har også hatt en praktfull festivalgate fylt med arrangementer for store og små, samt utekino på kveldene. Utover ordinære festivalvisninger har mer enn 10 000 skoleelever sett film under festivalen på Saga kino og vår helt nye skolefestival Pix Ung på Vega Scene.

I alt har 24 000 besøkende funnet veien til den tredje utgaven av Oslo Pix, som er en stor økning fra fjorårets besøkstall på 17 000, i tillegg til de mange tusen som har deltatt på barnedag, miljøaktiviteter og andre arrangementer i festivalgata.

Har du lyst til å holde på festivalfølelsen litt lenger? Da anbefaler vi at du tar en kikk på blinkskuddene fra årets festival her! 

Priser på Oslo Pix 2019

20 skarpe, utfordrende, vakre og fengslende filmer har kjempet mot hverandre i henholdsvis tre konkurranseprogram: for internasjonal film, nordisk fiksjon og nordisk dokumentar.

Vinneren av Oslo Grand Pix: Internasjonal 2019 gikk til Systemsprenger regissert av Nora Fingscheidt. Filmen er distribuert av Mer Film og kommer på kino høsten 2019. Vinneren av Oslo Grand Pix: Nordisk fiksjon 2019 ble Goliat regissert av Peter Grönlund. Filmen er også distribuert av Mer Film og kommer på kino 28. juni. Vinneren av Oslo Grand Pix: Nordisk dokumentar gikk til Transnistra regissert av Anna Eborn, mens det var årets åpningsfilmen Dronningen som stakk av med publikums gunst. Dronningen har premiere 30. august. Les mer om årets prisvinnere her 

Vi har masse spennende aktiviteter utover høsten og arbeidet med neste års festival er allerede i gang. Har du spørsmål er det bare å sende oss en mail på mail@oslopix.no

Vi håper og gleder oss til å se deg til neste år. God sommer fra alle oss i Oslo Pix!