close

Dagens anbefalinger: søndag

Så var vi kommet til den aller siste dagen av årets festival. Programmet er fullstappet med bra film, så kom deg på kino. Her er våre sterkeste anbefalinger.

Av 3. jun 2019

I dag vises det 37 filmer totalt, og for å gjøre det enklere for deg har vi satt opp de filmen vi mener du bare MÅ få med deg. Du kan lese mer om resten av dagens program her. Husk også å sjekke ut programmet for det som skjer i festivalgata her. 

Sjekk også ut eventet for familiedagen her. 

Mysteriet Herr Link

kl 13.00 på Saga kino

Chris Butler // USA, Canada // 2019
Spilletid: 95 min

FØRPREMIERE! Sir Lionel Frost reiser til Nord-Amerika for å finne menneskenes primitive forfar, den såkalte «Missing Link». Et ellevilt eventyr starter når det viser seg at det ikke er Frost som har funnet «Missing Link»; det er heller den digre, hårete Herr Link som har funnet Sir Frost.

Norsk tale
Aldersgrense 6 år, tillatt for alle i følge med voksen.

Les mer alle aktivitetene i festivalgata her

Les mer om filmen her og kjøp billetter til søndagens visning her 

Bastards

kl 16.15 på Saga kino 

Chris Butler // USA, Canada // 2019
Spilletid: 95 min

En sjelden sjanse til å se Bastards, en av de beste og mest fryktinngytende filmene til den franske regissøren Claire Denis. Selve plottet i Bastards er streit nok: Sjømannen Marco vender hjem til Paris for å rydde opp i kaoset etter at søsterens mann har begått selvmord, datteren deres er forsvunnet og familiebedriften er gått dukken. Marco prøver å hjelpe, men oppdager en underverden av kriminalitet og korrupsjon der det er høyst uklart hva som egentlig har hendt og hvem som står i ledtog med hvem…

Bastards er en oppvisning i å fortelle med bilder og stemninger heller enn med ord, og spesialvisningen av filmen blir introdusert av filmens fotograf Agnès Godard.

Les mer om filmen her og kjøp billetter til søndagens visning her 

The Beach Bum

kl. 18:00 på VEGA SCENE 

Harmony Korine // USA, Sveits, Frankrike, UK // 2019
Spilletid 95 min

Verken undergangen eller utopien er langt unna i den amerikanske visjonæren Harmony Korines filmer. Heller ikke i The Beach Bum, hvor Matthew McConaughey spiller den konstant hasjrøykende, rosadrink-og-øl-slurpende rikmannsbomsen Moondog. Selv når han havner på gata, og så på rehab, og tvinges til å fullføre sin store ufullførte roman, holder Moondog alltid stø kurs mot neste nytelse. Eller nages han innerst inne av tanken på at livet burde være noe mer enn bare en lek?

Les mer om filmen her og kjøp billetter til søndagens visning her 

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH

kl. 18:15 på Saga kino

Jennifer Baichwal, Edward Burtynsky, Nicholas de Pencier // Canada // 2018
Spilletid 87 min

Gjennom denne storslagne og slående vakre reisen til seks kontinenter veiledes vi av Alicia Vikanders tillitsvekkende røst, men budskapet er dypt rystende. Menneskeheten har endret jordkloden på et slik altomfattende vis at forskere argumenterer for at vi nå har gått inn en ny geologisk tidsalder: Antroposen, menneskets tidsalder.

Les mer om filmen her og kjøp billetter til lørdagens visning her 

Can You Ever Forgive Me?

kl. 18:30 på Klingenberg kino 

Marielle Heller // USA // 2018
Spilletid 106 min

Can You Ever Forgive Me? er en dramakomedie av den typen Hollywood nesten aldri lager lenger. Den er basert på den sanne historien om Lee Israel, en New York-forfatter som prøver å tjene til livets opphold ved å skrive kunstnerbiografier. Når forlaget sier nei til å utgi hennes neste bok, oppdager Lee at hun har et eget talent for å kopiere andres skrivestil. I ledtog med Jack, en svirebror hun møter på homsebar, begynner hun å forfalske brev fra kjente forfattere og selge dem til samlere.

Les mer om filmen her og kjøp billetter til lørdagens visning her 

Her Smell

kl. 20:30 på VEGA SCENE 

Alex Ross Perry // USA // 2018
Spilletid 134 min

Superstjerna Elisabeth Moss spiller rockestjerna Becky i Her Smell, hennes tredje samarbeid med regissør Alex Ross Perry. Becky er på toppen av karrieren som frontfigur i bandet Something She, men samtidig på bunnen som menneske. Hun fråder, hveser, stavrer, snøvler, eksploderer i raseri, drikker og snorter kokain med begge hendene. Fra sine nærmeste får Becky alt opp i hendene: tillit og tilgivelse, platekontrakt og nye sjanser, unge talenter å jobbe med. I neste øyeblikk hiver hun det fra seg, som en ny leke hun allerede er lei av.

Les mer om filmen her og kjøp billetter til søndagens visning her