close

Møt Letizia Battaglia på årets festival

Letizia Battaglia er blant Italias mest anerkjente fotojournalister, og hovedpersonen i dokumentaren Shooting the Mafia på årets festival.

Av 20. mai 2019

Letizia Battaglia begynte fotokarriereen på starten av 1970-tallet, og har viet fire tiår av sitt liv til å dokumentere den sicilianske mafiaen og deres terrorregime. Hun er i dag en av Italias mest anerkjente fotografer, og gjester årets festival i forbindelse med visningen av Kim Longinottos siste dokumentarShooting the Mafia.

Letizia Battaglia deltar på kun en samtale under festivalen, og det er etter visningen onsdag 5. juni kl. 18.30 på Saga kino. Billetter til visningen kjøper du her

Om Shooting the Mafia

Forstå Italias voldelige moderne historie gjennom én eksepsjonell kvinnes kameralinse. Letizia Battaglia er blant Italias mest anerkjente fotojournalister, og den ukonvensjonelle Battaglia har viet fire tiår av sitt liv til å dokumentere mafiaens terrorregime på Sicilia. Dette nærgående portrettet fanger et liv og arbeid som er tett sammenflettet med Italias historie, og viser hvordan korrupsjon og organisert kriminalitet ødelegger samfunnet innenfra. Battaglia forteller oss med all tydelighet at traumene mafiaen påfører det italienske samfunnet aldri vil leges helt, og den gripende dokumentaren er et sørgmodig dokument over drømmen om et mafiafritt Italia, akkompagnert av Battaglias hjerteskjærende fotografier.

Regissør Kim Longinotto er kjent for å velge eksepsjonelle kvinner i sine dokumentarer, og dette er intet unntak. Det sedvanlig skarpe blikket på Battaglia gir oss en fortelling om kjærlighet, patriarkatet, frihet – men aller mest om Italia.